>Neljä on onnellinen numero

by Michael Tillman

>

Neljä kuukautta on ollut tänään suosittu aihe saada aikaan hässäkkää ja ikimuistoisia otsikoita.

Chilessä maan alla olevat kaivosmiehet joutuvat odottelemaan arvioiden mukaan pelastuksen saapumista 4 kuukautta. Helsingissä taas ruumis joutui odottelemaan noutajaa kylmäkaapissa 4 kuukautta. Ja tänään sai showtanssija Tukiainen myös 4 kuukautta ehdollista ja rikosrekisterinsä viimein auki.

No, kaivosmiehillä lienee mahdollisuudet, ainakin useimmilla, aloittaa ylösnousemuksen jälkeinen uusi elämä maanpinnalla. Kukaties joku sanomalehti tai televisioyhtiö lunastaa heidän tarinansa ja maksaa heille ruhtinaallisen korvauksen.

Helsingin ruumiinavauskylmiössä levänneelle ruumiille ei valitettavasti voida luvata ylösnousemusta nyt 4 kuukauden kuluttua, vaan hänen olonsa jatkuu nyt jossain muualla kuin kylmäkaapissa.

Showtanssija Tukiainen lienee ainoa näistä tapauksista, joka toistaiseksi säilyttää vapaan liikkumisoikeutensa. Tosin, jos oikein muistan, hän tässä taannoin hönkäisi yli 2 promillea liikenneratsiassa poliisisedän pilliin, joten siitä saattaa tulla taas uusi rivi hänen rikosrekisteriinsä. Minä kun en oikein tiedä, miten näitä juttuja yhdistellään, niin en osaa sanoa, tuleeko ehdollista lisää, vai pääseekö tanssija tanssimaan Hämeenlinnaan siihen kellertävään tiilikerrostaloon, joka niin somasti radanvarressa jököttää ?

Makkaratehtaan rikkaan perijän uusi sulhanen ei sitten oikein virallisesti vissiin olekaan uusi sulhanen, koska on vielä edellisen neidon kanssa naimisissa. Tässä aukeaisi nyt tälle Mika-tumpelolle tuhannen taalan paikka ottaa kukkapuskansa eteisen vaasista hiiren hiljaa ja suksia huisin Nevadaan. Hän nimittäin näyttää olevan nelikosta ainoa, jolla ei ole vielä 4 kuukauden tarinaa, ja jolla on edes pienet selviytymisen mahdollisuudet.