>Lähes täydellinen päivä

by Michael Tillman

>

Tänään on nähty sitten sekin ihme, että Vasemmistoliiton puheenjohtaja on samaa mieltä Kokoomuksen kanssa. Muitakin epäpyhiä alliansseja on syntymässä kovaa vauhtia. Vihreät ovat samaa mieltä Kokoomuksen kanssa ja Sosialistit ovat samaa mieltä Perussuomalaisten kanssa.

Minä sain terijokelaiset listittyä. Kiinan kommunistien tekemä saha pärjäsi taistossa oivallisesti. Uskon niin, että kapitalistien kyhäämät olisivat olleet vihreitä kateudesta.

Minä sammuin ennen kuin saha. Täytyy myöntää, että metsätyöt ovat melkoista hyötyliikuntaa. Minulle tuli hirmuinen jano ja sitten hirmuinen nälkä. Siitä päätellen kalorioiden kulutus oli hirmuinen. Nyt minun kaikki lihakseni ovat kipeitä ja edelleen minulla on hirmuinen jano. Viimeksi mainittua vaivaa on tosin helppo lääkitä hiilihydraattipitoisella viljajuomalla.

Risusavotan tiimellyksessä törmäsin tuttuun kesäasukkaaseen. Siili oli herännyt talviuniltaan. Takapihalle kantamani risut näyttävät olevan sille mieluisa piilopaikka, jonka kätköistä on mukava illan hämyssä kömpiä esille.

Juteltiin siinä tovin. Lupasin omenoita ja makkaranpalasia myöhemmin illalla. Siili ei laittanut ajatustani vastaan yhtään.

Tuli hyvä mieli. Metsätöitä koko iltapäivä, eikä verinaarmua ruumiiseen. Sosialistit menivät munaamaan itsensä kunnolla ja sitten vielä luontokappaleen kohtaaminen takapihalla kaiken kruunuksi. Täydellinen päivä.

Ja terijokelaisilta 80 % pituudesta pois. Voiko ihminen enempää päivältään vaatia.