>Haava ja palo

by Michael Tillman

>

Tällaisena päivänä sitä toivoo hartaasti, että olisi jäänyt vielä sänkyyn lepäilemään. Ainakin toivoo hartaasti että monet muut olisivat jääneen lepäilemään.
Eilen naapurin mies putosi katoltaan alas selälleen. Tänään Aamulehden sivuilla on video tapauksesta, jossa nainen tulee alas katolta riemusta hihkuen suuren lumimäärän kera. Urhea pirkkalaismies kuvaa turvallisesti tapausta maankamaralta. Tampereen likat ovat aina olleet hurjassa maineessa Satakunnassa ja tämä leike kyllä sen saman todistaa. Näille on hankalaa ala-asteella lumipesuja antaa.
Tillman ilahtui videota katsoessaan siitä, että kerrankin sukupuoliroolit oli asetettu päälaelleen ja katolle menee se, joka uskaltaa, eikä se jolla on kivekset. Tillmanin oma puoliso seikkailee edelleen Oslossa, joten meidän lumemme odottavat hänen paluutaan. Lauantai-iltana laitan saunan lämpiämään ja komennan puolison lumilapion kanssa katolle.
Roolit ja välineet ovat muutenkin olleet viikolla sekaisin. Lappeenrannassa paikalliset pikaruokayrittäjät ovat jakaneet reviiriään uudelleen. Aseina on käytetty rautaputkia, puukkoja ynnä pesäpallomailoja. Ilahduttavaa marginaalien kotouttamista on siis tapahtunut. Vastaanottokeskuksessa, taikka monikansallisissa kokoontumispiireissä on opiskeltu ahkerasti kohdemaan kulttuuria ja omittu siitä heti hyödylliset ja tarpeelliset osaset omaan käyttöön. Kyllä näistä vielä kunnon veronmaksajia tulee.
Uhreja on viety sairaalaan. Lappeenrannan poliisi mainitsee tilanteen sairaalan liepeilläkin olevan edelleen tulehtunut. Oiva sanavalinta. Taudit johtuvat usein tulehduksesta ja sairaaloiden tienoilla varmaankin semmoista esiintyy.
No näille pesäpalloilijoille voisi opettaa sen, että meillä mennään sairaalaan katsomaan sairasta kukkapuskan, ei pesäpallomailan kanssa.

Kunhan kesä tulee, kebab-kavereiden kannattaisi perustaa oma joukkue ja osallistua paikalliseen puulaakiin. Varmasti joukkueelle löytyisi napakka ja osuva nimikin. Helsinkiläinen Puna-mustat seura tuskin omastaan luopuu, mutta kukaan ei kiellä kysymästä. Omaakin mielikuvitusta voi käyttää. Usein ko. ravitsemusliikkeiden ruokalistat osoittavat hauskaa ja vallatonta verbaalista kekseliäisyyttä.