>Ei sitten loppunut tämäkään vuosi hyvin…..

by Michael Tillman

>

Sellossa soi tänään molli. Kaksi tuntia on kulunut ja pikkupoikien keskustelupalstoilla tiedetään jo tämän vuoden päätösjuhlien pilaajan nimi, puhelinnumero, kotiosoite, sukulaisten lukumäärä, facebook –profiili ja kotimaa.

Tällä kertaa syyllisen synnyinmaa on vähän hankala asia, sillä siitä voi arkiajattelun keinoin vetää semmoisen johtopäätöksen, että tulevana vuonna Suomessa eri rodut ja uskonnot taistelevat muustakin kuin naisista.

Monen poliisin uudenvuoden suunnitelmat menivät uusiin puihin. Monen uhrin suunnitelmat muuttuivat peruuttamattomasti.

Suomi näyttää siirtyneen lopullisesti lintukodista länsimaisen yhteiskunnan sekalaiseen sakkiin, jossa meillä on yhteinen raha, yhteinen presidentti ja yhteiset ongelmat.

Pari päivää sitten joku koulupsykologi ennusti, että kouluampumisia tulee taas tänäkin vuonna lisää. Tämän tapauksen jälkeen asia näyttää hyvinkin todennäköiseltä. Ei nämä tapaukset tähän jää, vaikka jokainen ase takavarikoitaisi . Muistaa sopii, että nämä tapahtumat alkoivat kauppakeskuspommista joitakin vuosia sitten. Ohjeita on edelleen netissä tuhansittain. Niitä me emme saa sieltä millään pois.

Jossain vaiheessa tämän yhteiskunnan on tartuttava lopultakin syihin, eikä seurauksiin. Rikkaat rikastuvat, rikastuvat sen jälkeen edelleen ja hankkiutuvat lopulta lukkojen taakse piiloon, osa kansasta jonottaa ruokaa ja mielenterveyspalveluja, vailla toivoa ja vailla tietoa paremmasta. Ihmisiä kaapataan ja mielettömyys valtaa mielet. Joku aina lopulta tarttuu väkivaltaan.

Ja sitten me kaikki kärsimme siitä.
Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille !