>Yves on poissa ….

by Michael Tillman

>

Joulu on tuonut moneen kotiin suurta iloa ja riemua. Tillman odottaa innolla työpäiviä ja mahdollisuutta käyttää joululahjoja. Monet riemut on tosin jo koettu täällä kotonakin kivoja joululahjoja katsoessa ja kokeillessa.

Joulu on tuonut myöskin surusanoman keskellemme. Vaimoni pitkäaikainen poikaystävä, Yves Rocher, on kuollut 79 vuoden iässä.

Minä en koskaan tavannut Yves-herraa, mutta hänen tunteensa vaimoani kohtaan ovat olleet kaikkien vuosien ajan hyvin lämpimiä. Jatkuvasti hän on lähetellyt kirjeitä vaimolleni. Monissa kirjeissä näyttää olleen parfyymi-näytteitä mukana, sekä houkuttelevia ehdotuksia ja tarjouksia.

Vaimoni kunniaksi on todettava, että hän on suhtautunut näihin kirjeisiin ja Yves-herran kosiskeluihin hyvin järkevästi ja kylmäverisesti. Usein hän on jopa nähteni repinyt Yves-herran kirjeet silpuksi suoraa roskakoriin, niitä edes lukematta.

Yves oli herkkä ihminen, jonka tunteet olivat hyvin voimakkaat. Miten on muuten selitettävissä se, että hän oli jaksanut tunteittensa vankina opetella jopa suomen kielen. Kaikki hänen kirjeensä olivat suomeksi !

Sellaisen tunnepalon edessä sitä suomalainen mies saattoi vain mykkänä puristella kouriaan ja jupista tätä ainoaa kieltä, jota osaa.

Edesmennyt anppinikin tunsi tämän Yves-herran. Olen päätellyt sen siitä, että anopin joulupaketeissa oli joskus aina pullo Yves-herran tuotteita. Pour Hommes niissä luki.

No nyt tässä valitettavassa tapauksessa on kuitenkin uuden alku. Uskon niin, että vaimolleni ei enää saavu tuoksuvia kirjeitä houkuttelevine tuotenäytteineen. Uskon niin, että joskus vielä menemme vaimon kanssa käymään haudalla ja voimme jättää vilpittömät ja toverilliset jäähyväiset Yves – herralle.

Kukapa tunteilleen mitään voi. Hieno mies hän kuitenkin oli. Koskaan ei tullut itse portinpieleen huutelemaan ja houkuttelemaan.