>Viranomaisten päänsärkyjä

by Michael Tillman

>

Turun Sanomat tietävät kertoa, että sosiaaliviranomaisille on tulossa oikeus luovuttaa paloturvallisuuden kannalta riskiryhmiin kuuluvien ihmisten osoitetiedot pelastuslaitoksille. Tillman ilmoittautuu heti tähän ryhmään. Hellan levy jää aina joskus päälle ja kesälomalla voi jäädä ryyppykin päälle.

Tosin paikallinen palomestari tietää jo tarkasti Tillmanin riskiryhmä alttiuden, sillä samassa olutseurassa hänen kanssaan olvia juomme. Uskoisin tiedon menneen jo sitä kautta pelastuslaitoksen tietoon.

Sairaankuljetuksen tietoon pitäisi myös nopeasti saattaa niiden ihmisten osoitetiedot, jotka käyttävät voita kokkaamiseen ja leivän päälle. Myös moottorisahojen omistajat pitäisi rekisteröidä, sillä semmoisella vehkeellä ko. henkilöt voivat kaataa liito-oravien pesäpuita ja samalla sahata koipeensa.

Minua mietityttää tuossa uutisessa erityisesti se, että käykö pelastuslaitos katsomassa noita riskiryhmäläisiä iltaisin ja tarkistamassa sitä asiaa, oliko hellan levy tullut nyt nollille varmasti. Vai ovatko osoitetiedot sitä varten, että kun Koivukuja kolmeen tulee hälytys, niin palomiehet ja lanssikuskit voivat jo matkalla jutustella , että Reiskalla on taas jäänyt totivedet kiehumaan ja keittiö tulessa.

Jos ainoa syy tähän toimenpiteeseen on se, että kun hiilloksesta raivataan kuudet ruumiit säkkeihin, tiedetään raivauksen jälkeen tarkasti se, keiden toimeentuloavustus ensi kuussa lopetetaan, tilanne on minusta huono.

Pitäisin eettisesti kestävämpänä sitä, että sosiaalitoimisto ja yhteiskunta pyrkisivät ennakkotoimin sellaiseen asioiden laatuun ja muotoon, ettei epämääräisiä autiotalokommuuneja pääsisi syntymään ja jokaisella olisi säädyllinen koti ja osoite.

Asiaan löyhästi liittyy se riemukas uutinen, joka koski eilistä koirafinlandiaa. Kuusi sankarikoiraa oli palkittu pelastuslaitoksen tehtäväkenttään kuuluvien hommien ansiokkaasta ja pyyteettömästä suorittamisesta. Erityisesti minua ilahdutti se, että posiolainen sekarotuinen Pöhnä – koira sai mittaamatonta kunniaa. Oivallinen nimi koiralle.

Karstulassa eleli 1980 luvulla kissa, jonka nimi oli Patras Muskatel. Se ei pelastanut ikinä ketään hädästä ja oli muutenkin mukava ja harmiton veikko, toisin kuten kaimansa, joka aina aiheutti hillittömän päänsäryn.

Tervetuloa lukijaksi, Karpalo