>Kaikilla rahoillakin on jossain pesänsä

by Michael Tillman

>

Nyt kävi tänään niin, että unohdin kuvata muotiblogiin asusteita ja kamerakin jäi kotiin. Joudutte siksi lukemaan muuta joutavaa jorinaa. Muotiblogini saavutti kylläkin jo osan tarkoitustaan, sillä Tillmanin sijoitus blogilistan luetuimmuus rankingissa on noussut aivan 200 luetuimman pintaan. Tarkoitus olisi rikkoa se raja ja tunkeutua aivan terävimpään salamavalojen räiskeeseen. Tarkoitus ei ole kuitenkaan, ainakaan vielä, ryhtyä pyytämään Unicefiltä taikka Henkalta ja Maurilta sponsorirahaa. Jos joku menekin pieleen, semmoisen palauttaminen on aika kirvelevää ja semmoisen vastaanottaminen sitoisi minua pukeutumisen suhteen aivan liikaa.
Kirvelevää on myös Suomen Keskustalle vaalirahojen palauttaminen. Ry, jonka maksava jäsenmäärä on yli 200 000 henkeä, ei pysty maksamaan 200 000 euron vaalirahaa takaisin tuosta noin, vaan joutuu ottamaan lainaa. Jos lainan ottamisen syynä on se, että rahat ovat kiinni pitkäaikaisissa sijoituksissa, lainaaminen on ymmärrettävää. Jos syy on taas siinä että puo on auki, eli suomeksi puolue on pa, pitää ihmetellä huonoa taloudenpitoa.
Kyseisellä puolueella on nerokas varainhankintakeino, joka ei periaatteessa petä ennen kuin jäsen kuolee; valtakirja. Puolue käy jäsentensä pankkitileillä kerran vuodessa valtakirjalla. Näin ei synny suurta vaaraa jäsenmaksujen menettämisestä, jos puolue joskus kannattajakuntansa hermostuttaa ja suututtaa. Jäsen on tehnyt 10 vuoden valtakirjan puolueelle.
Mutta, että jos puolue ei pysty rahastoimaan pahan päivän varalle käyttörahaksi euroa per kannattaja, on instituutio todella etääntynyt kauas todellisuudesta. Laivaseminaareja kyllä kyetään ja osataan järjestää.
Muutenkin Tillmania naurattaa tämä töniminen rahojen palautusjonossa. Kaikki tunkevat eturiviin ja jokainen yrittää löytää jotain palautettavaa. Tamperelaisen naiskansanedustajan osaksi jäi viime vaalien jälkeen jäädä hallituksen ulkopuolelle suuresta äänimäärästään huolimatta. Nyt näyttää siltä, että hän taitaa jäädä seuraavissa vaaleissa eduskunnan ulkopuolelle. Negatiivisen kohun on pystynyt hyödyntämään vain Kauko Juhantalo, jolle pohjoissatakuntalaiset äänestäjät laskivat pikku linnatuomion vain eduksi ja pätevyyden osoitukseksi.
Mutta , että saat lentolipun siltä arkkitehtitoimistolta, joka suunnittelee sen koulun remonttia, jonka hallinnossa olet mukana päättämässä asioista, on minustakin jo vähän epämääräistä.
Yöllä oli hallaa. Se tappoi hirvikärpäset. Nyt sitten metsään voi mennä viikonloppuna puolukkaan ja tulee niitä uusia suppilovahveroitakin vielä. Viikonloppuna yritän myös värkätä siilille talvipesää. Mutta ensin on selvittävä tästä perjantaista. Mukavaa Pamelan ja Tytin päivää kaikille Tyteille ja Pameloille. Tänään on varmaankin luvallista sitten tytitellä.