>Tuli postia…

by Michael Tillman

>

Olen istunut tänään keskustoimistolla kokouksessa ja ollut muutenkin kovasti liikekannalla. Mietin ajomatkalla illalla sitä, miksi jonkin viraston, laitoksen tai instituution pääkonttoria sanotaan pääkallonpaikaksi ?

Ei se nyt ainakaan Mustanaamiosta ole tullut. Liekö asialle sitten joku fysikaalis-lääketieteellinen selitys. Mutta kuten sanoin, olin pääkallonpaikalla kokouksessa.

Eilinen ilta meni tenttikirjojen ja kirjeen parissa. Olen nimittäin alkuviikosta saanut postia Australiasta ja siihen piti vastata.

Pari viikkoa sitten seikkailin netissä ja googlasin tätini nimellä Internetin syviä vesiä. Haaviin tarttui yksi samalla sukunimellä varustettu henkilö, jonka etunimi täsmäsi perimätietoon. Minulla pitäisi olla sen niminen serkku Austaraliassa. Kun tiedostoon oli jäänyt ko. henkilön 4 vuotta vanha meili-osoite, päätin kokeilla ja kopasta, mitä sieltä toisesta päästä löytyy.

No sieltä löytyi serkkutyttö, jota en ole ikinä nähnyt, jolle en ole ikinä kirjettä tai korttia lähettänyt ja jonka kanssa en ole ikinä puhunut. Viiskymppinen serkkutyttö, joka kirjoitti minulle meilin ja joka oli antanut viestini toiselle serkkutytölle, joka hänkin kirjoitti minulle alkuviikosta meilin.

Eilen vastasin sitten heille molemmille yhteisesti ja lähetin muutaman kuvan perheestämme ja residenssistä. Kolmanteen serkkutyttöön en ole vielä saanut yhteyttä, mutta epäilemättä sekin kohtaaminen vielä on edessä.

Voin vakuuttaa, että tässä iässä ensimmäiset sukulaisiin tutustumisaskeleet ovat aika jänniä ja vähän ” käsi puristaa kynää” kun ensimmäistä viestiä sorvaa omalla kyökki enkliskalla.

Yksi tyttö taitaa olla naimisissa jonkun aatelisen kanssa, sillä sukunimensä on helkkarin moniosainen ja täynnä ab, von und zu –lyhenteitä ja ranskalaisia pyhimyksen nimiä. Yksi taitaa olla neiti-ihminen ja kolmannesta en oikein osaa vielä sanoa mitään. Tätikin on kuulemma hyvissä voimissa miehensä kanssa vielä.

Mutta pikkuhiljaa tässä raivataan tietämättömyyden viidakkoa pois ja välitetään suomitietoutta. Sivutuotteena perheen nuoriso näyttää saaneen samalla kertaa pari pikkuserkkuakin. Jos tulevina päivinä kerron teille aussi-vitsejä, ylistän Crocodile Dandyä ja retostelen aussi-olut merkeillä, ymmärtänette, että olen vain kovasti innostunut uusista sukulaisistani.