>Junaa odotellessa.

by Michael Tillman

>Ilmoitin itseni jo pariin tenttiin. Täällä kaikki tapahtuu nopeasti ja kivuttomasti. Tosin vasta huomenna meille olisi selvitetty sitä systeemiä, jolla tentteihin ilmoittaudutaan. Linjat tuntuivat olevan auki, joten nyt on ryhdyttävä metsästämään tenttikirjoja ja ruvettava lueskelemaan muutenkin kuin harrastuksesta ja summamutikassa.

Pääaine nimittäin näyttäisi olevan kirjallisuus. Tenttikirjojen kirjoittajista saa hohdokkaan listan; Aristoteles, Sofokles, Dante, Sahakespeare, Moliere, Swith…… Nyt lopulta näyttää siltä, että joudun lukemaan myös Garcia Marquezin Sadan vuoden yksinäisyyden. Olen tähän asti vähän luistellut tuosta kokemuksesta, sillä jotenkin en pääse hänen tekstiinsä sisään.

Saa nähdä mitä tastä tulee. Isoäitini olisi pitänyt tämöistä prohtikkaiden lukemista syntisenä hommana joka erottaa ihmisen elämästä, Jumalasta ja oikeasta työstä. Toivon mukaan hän ymmärtää minun ratkaisuni. Tästä ei ehkä minulle koskaan leipää tule, mutta luultavasti tämä touhu auttaa minua pitämään lepakot aisoissa ja päänuppini ehjänä.

Sivuaineet ovat vielä hakusessa. Naistutkimuksen opettajat ja opiskelijat ovat niin pelottavia, että sen kokonaisuuden olen hylännyt, mutta muuten kenttä on avoin. En kehtaa tehdä itselleni vielä HOP :ia , sillä senkin tekoa opetetaan vasta ensi viikolla. Hyvä sivuaine on siis hakusassa. Reunaehtoja ei juuri ole, sillä sivuaineopetus on kohtuullisen vapaata täälä.

Mutta nyt kohta junaan ja kolkuttelemaan kohti kustannuspaikkaa, jonka työpöydällä odottaa paljon arkisia asioita. Niissä ei ole tällä hetkellä hohtoa, mutta toisaalta, kaiken tämän yliopistollisen jälkeen AMK-hiekkalaatikko tuntuu pieneltä, helpolta ja mutkattomalta.