>Puna-musta vanha lady

by Michael Tillman

>

Puna-mustasta kirjoitettiin aamulla tunteikkaasti ja suurella kaipuulla Tienpäällä – blogissa. Taidan aurinkoisen päivän kunniaksi laittaa omasta vanhasta ladystani kuvan esille. Ehkä käyn ajamassa lenkin iltapäivällä.

Muistot ovat tärkeitä , mutta yhtä tärkeää on hankkia uutta muistettavaa tai ainakin vertailukelpoista ainesta, jonka perusteella se vanha sitten ansaitsee sen muistettavuutensa. Pitää siis ehdottomasti välillä muistaa ajaa myös huonoilla moottoripyörillä, juoda huonoa viiniä ja kuunnella tylsiä ihmisiä. Sillä tavoin saa perspektiiviä.

Oman muistilaatikkoni pohjalla on yksi ajokokemus johon vertaan aina kaikkea muuta. Itäsaksalainen EMW – kardaanivetoisena näyttää vähän huonolta ja sitä todella on erittäin huono ajaa. Mukavaa siinä oli vain se suuri elefantin korvaa muistuttava satula. Kun siihen ajokokemukseen vertaa muita elämän aikana hankittuja, on helppo asetella asioita järjestykseen.

Moottoripyörien ajo-ominaisuudet eroavat toisistaan paljon enemmän kuin esimerkiksi autojen. Siksi ymmärrän se, että uuden pyörän kokeileminen on suurempi asia kuin uuden automerkin tai –mallin kokeileminen. Kun otetaan tai annetaan ”tyypit”, siinä itse asiassa tyyppi katsastetaan, hyväksytään laite kaverin käyttöön ja samalla kaveri porukkaan.