>Joku kusipää….

by Michael Tillman

>

Kesämökkeilijä on jättänyt taas sunnuntai-iltapäivällä kolme pussia omia talousjätteitään asuntoalueemme keräilypisteeseen. Asia olisi muuten ihan kunnossa, mutta kun tähän pisteeseen saa jättää vain saatana, paperia, pienmetallia ja lasia ! Perkele !

Huomisiltaan mennessä harakat ja varikset, ynnä supikoirat ja ketut ovat levittäneet terveyssiteet, makkarankuoret, lasagnet ja maitopurkit pitkin kaavakatua ja pyörätietä.

Mikä helvetti siinä on, kun ei ole niin paljoa järkeä annettu, että olisi edes pudottanut ne pussit sinne kannelliseen laatikkoon pienmetallin joukkoon, jotta ne ei olisi taas viikkotolkulla siinä pyörätiellä pyörimässä. Nyt joku oli tunkenut säilykepurkkien joukkoon kokonaisen polkupyöränrungon. Kyllä sinne muutakin olisi hyvin mahtunut. Jos nimittäin välttämättä pitää olla anarkisti ja paskiainen.

Ilmeisesti kesämökin omistamiseen tarvittavan varallisuuden hankkiminen vaatii niin paljon yhteiskunnallista oveluutta, sääntöjen polkemista ja muiden ihmisten nöyryyttämistä, että sitten semmoinen tapa puhkeaa kukkaan tavallisessa jokapäiväisessä elämässä ja me joudumme siitä sitten kärsimään.

Tämä sama mulkvisti – lauma on tehnyt tänä kesänä aikaisemmin tämän saman asian jo kolme kertaa. Siksi seurausten ennustaminen on niin helppoa.

Kielenkäyttöön ja tuohtumukseen vaikuttaa suuresti se, että sain äsken Hotakaisen loppuun. Saatan yrittää kirjoittaa kokonaisen päreen tuosta mielenkiintoisesta kirjasta. Se vaatii nyt kuitenkin ainakin puolen vuorokauden hiljentymisen. Kirja nimittäin oli sangen vaikuttava ja sisälsi paljon tuohtumusta aiheuttavaa tekstiä.

Tervetuloa lukijoiden joukkoon Unelma.