>Tylsistyneen mielen sillisalaattia

by Michael Tillman

>

Tänään alkaa sorsajahti, tai paremminkin sorsalahti. Kaikkea ilmassa kulkevaa ammutaan ja löydetyt syödään. Tänään alkaa myös karhujahti. Molemmissa tappiot ovat yleensä suuret. Sorsastuksessa kuolee pari kaveria vuosittain ja karhun kanssa lyö painia yksi jos toinenkin haavakon ampunut karhumies.
Tillman on ollut saattamassa hautaan yhtä opiskelijaansa sorsajahdin seurauksena. Kokemus oli niin hätkähdyttävä, että en ole sen koommin sorsastukseen osallistunut. Vuotuinen karnevaali saa minun puolestani tapahtua miten tapahtuu. EVVK.
Kiinnostavaa, ja löyhästi tipusiin liittyvää on sitä vastoin se, että tänään on Armi Kuusela-Hilarion syntymäpäivä. Hän täyttää kunnioitettavat 75 vuotta La Jollan kaupungissa Kaliforniassa. Äännetään La Hoja.
Kun Armi voitti Suomen Neito -kilpailun 24. toukokuuta 1952, hän sai palkinnoksi rasian suklaata, kultaisen rannerenkaan ja kaksi Pan American Airwaysin lahjoittamaa lentolippua Yhdysvaltoihin. Lentolipuille tuli hyvää käyttöä sillä Miss Universum kisat käytiin sinä vuonna Yhdysvalloissa.
Nätit naiset pääsevät maailmalle nykyään paljon helpommin. Essi kauhistelee parhaillaan jossain kisoissa jossakin päin maailmaa kilpasiskojensa silikoneja, korvan liimauksia ja muita kisakikkoja.
Suunnistaja Minna taas sanoi suorituksen jälkeen suoraan että ” V****, se on paska sija ja maistuu ammoniakilta”. Siinä on nainen minun makuuni. Hän sanoi suoraa, että tuo keskimatkojen mestaruus mulla jo aikaisemmilta vuosilta onkin, ettei sillä nyt niin väliä ollut.

Minna saattaisi olla kova sana missikisoissakin. Kunhan oppisi olemaan kiroilematta. Kaiken maailman makuset tuomaristossa saataisivat saada sätkyn ja mahdollisuuden menisivät sen siliän tien.

Etelä- Afrikan juoksijatytöstä taas ei ota kuvan perusteella susikaan selvää. Voi olla poikakin.
Mutta palatakseni vielä päivän teemaan, eli tähän tänään alkavaan sorsajahtiin. Olkaa nyt siellä varovaisia. Huomioikaa lähimmäisenne ja kanssateurastajat. Ampukaa vain silloin kun olette ihan varmoja lajista ja osumasta.
Ettei käy kuten venäläisille naishiihtäjille aikoinaan 1976 olympialaisissa kun Raisa voitti 10 km hiihdossa kultaa ja Galina pronssia. Galina halusi onnitella Raisaa hyvästä suorituksesta ja osti tälle lahjaksi partakoneen, josta julmistuneen Raisa potkaisi Galinaa munille.
Sangen oivallinen Kummeli-anekdootti. Varsinkin kun nämä nykyisetkin kisat osoittavat sen, että kaikki inhimillinen ja paljolti epäinhimillinenkin on mahdollista kun puhutaan urheilusta, missikisoista ja sorsastuksesta.