>Helle sekoittaa kaiken

by Michael Tillman

>

Piisamit söivät Aake Kallialan laiturin Saimaalla. Tuntuu häkellyttävältä uutiselta. Tillman ei nyt tältä istumalta heti usko tuota. Matti Vanhasen erosta voi lyödä nyt vetoa. Kertoimet ovat tosin vähän pielessä vielä, mutta ne muuttunevat . Toinen Matti on palannut Mervinsä huomaan Tampereelle. Sen Tillman osasi ennustaa. F 1 – pomo lupaa vetäytyä omien harrastustensa pariin. Keva pyytää epätoivoisesti ketä tahansa pöyhimään tilinsä.

Melkoinen uutispäivä taas. Ehkä menen ikuisuusprojektin pariin, eli menen siivoamaan autotallia. Vahvistan itseäni muutamalla oluella, sillä, kuten kaikki miespuoliset hyvin tietävät, autotallin siivoaminen on voimia kysyvä urakka, joka ei lopu konsanaan. Jossain autotallin nurkassa on pieni romunsiemen, joka siivoamisen jälkeen ryhtyy nopeasti lisääntymään silmikoimalla itse itseään. Vähän samaan tapaan kuin viilin siemen taikka taikinanjuuri.

Autotallia siivotessa sitä paitsi löytää tarpeellisia kadoksissa olleita tavaroita, nuorisohistorian koulukirjoja ja kukaties vanhoja kirjeitä tytöiltä, joita ei osannut ja uskaltanut silloin muinoin edes suudella.

Loppuillan voi sitten soitella oluen ja muistojen pakottamana ” mitä kuluu Marja-Leena- puheluita pitkin maailmaa.

Sen teenkin. Lähden autotalliin. Laitan kasettisoittimeen venyvää ja vouvaavaa Kake Randelinia. Ryhdyn kaljoittelemaan muistojeni parissa. Samaa suosittelen myös sille Matille, jolle uuniperunat maistuvat. Olut on mukavaa hellejuomaa kun pitää muistella vanhoja asioita. Toinen Matti voi pitää valokuvasta päätellen vähän taukoakin kaljoittelusta.

Aake voisi kutsua Saku Kuosmasen mökille grillaamaan. Piisamista saa nimittäin mukavan sorttisia grillifileitä. Sanovat isot pojat.