>Then came Bronson

by Michael Tillman

>

Lisää kuvaKeli kovenee. Vain todella kovat miehet pystyvät näissä helteissä pitämään päänsä kylmänä. Tillman joutui illan suussa kohtamaan helteisen alennusmyynnin melkein valmistutumattomana. Päälläni oli parikin kappaletta vaaleita kesäloimia, jotka kuitenkin älysin vain vihkaa ripustaa takaisin rekkiin.
Miksi se teline on muuten rekki ? Minulle tulee siitä mieleen aina kippi ja kiintopyörähdys, sekä muut voimistelutuntien nöyryytystemput. Siksi ehkä vaateostoksillakin minulla on höntti ja pakokauhun omainen olo.

Selvisin ostoshelvetistä siististi. Ostin makeisia ja iltapäivän paskalehden. Autossa on sillä tavoin mukavampaa odotella luottokortin rinnakkaiskortin saapumista autoon ja kotiin lähtöä.

Loppuviikon suunnitelmat ovat muuttuneet. Vuosittainen muisteluajo siirtyy myöhempään ajankohtaan, mikä asia sai minut hetkeksi vähän panikoimaan. Näyttää nimittäin siltä, että loppuviikoksi on luvattu 30 astetta pilvettömältä taivaalta ja minulla on ohjelma auki. Edessä on neljä täysin tyhjää päivää, helleaalto tulossa, mopo alla ja minulla ei mitään suunnitelmia. Cruisailu pitkin ja poikin muuttui nyt äkkiä täysin avoimeksi.

Mitä ihmettä sitä keksisi loppuviikoksi ?

Taidan ryhtyä Jim Bronsoniksi ja sitoa makuupussin tarakalle. Muistattehan hänet ? Pipopäisen kaverin, joka ajoi 900 kuutioisella HD Sportsterilla ja ratkoi ihmissuhdejuttuja kaikkialla minne meni 1970- luvun alun road-movie sarjassa. Sarjaa tehtiin vain yhden tuotantokauden ajan, joten kaikki 26 Bronson- jaksoa ovat todellista kulttikamaa. Kun olin lukioiässä kasvamassa pois pappatunturin päältä, Bornson oli minulle ensimmäinen vapauden airut. Vasta sitten tuli Easy Rider.

Lukiokaverini ajoi Pannonialla ja muilla eksoottisilla kaksipyöräisillä kouluun , joten väänsimme hänelle oitis lempinimen Bronson. Toinen kaveri taas tuli usein tuutti Hondalla tai EMW – kardaanivehkeellä, mutta hänelle emme keksineet lempinimeä. Hammaslääkärin pojalla oli Honda, mutta kaikki tiesimme, mistä rahat siihen oli saatu. Glamour ilman säästämistä ja kieltäytymistä on tyhjää.

Me muut tulimme mopoilla ja linja-autoilla. Niinpä meidän on nyt eläkeiän partaalla käytävä samat asiat uudelleen läpi.