>Suurin ,paras, kaunein, rikkain…..

by Michael Tillman

>

Nyt on juhlat juhlittu ja lähdettävä on. Jonnekin pois kotoahan sitä jokainen edes pienessä mittakaavassa haluaa. On koettava jotain ainutkertaista ja koskettavaa, ehkä jopa sellaista, jota kukaan ei voi ylittää.

Tässä on Tillmanin ehdotus. Ajakaa kesälomalla autolla niin korkealle paikalle kuin mahdollista. Kaunispään turistipyydys se ei ole, sen minäkin tiedän. Kyseinen nyppylä nousee vain 438 metrin korkeudelle merenpinnasta.

Hyvä haaste voisi olla yrittää ajaa Enontekiöllä Lammasoaivissa tuulivoimalapuiston pihaan. Silloin korkeutta ajoneuvolla on yli 730 metriä merenpinnasta.

Kaikki luonnollisesti tietävät jo sen paikan, missä yleisellä maantiellä ollaan kaikkein korkeimmalla paikalla. Ja sen paikan, missä on se kaikkein suurin mäki.

Tillmanin mielestä kaikkein kaunein paikka Suomen yleisillä teillä on se postimerkissäkin kuvattu mutka pienen lammen rannalla Sysmän ja Asikkalan välisellä maantiellä ennen Pulkkilanharjua. Käykää ihmeessä ajamassa, mutta mieluummin iltahämärässä ja Sysmästä päin kohti etelää.

Kuvassa Suomen kaunein keilahalli, Helsingin Tapanilasta.