>Hänestäkö seuraava politikko ?

by Michael Tillman

>

Suomessa on peruutettu joku julkinen pahoinpitely, jossa etukäteen sovitusti olisi pitänyt pätkiä toista turpaan rahasta. Nyt media itkee asiaa ja käyttäytyy ikään kuin olisi kysymys kansallisesta maansurusta taikka merkkihenkilön kuolemasta. Keneltä se on nyt pois, että pari ennestään hakattua miehenkörilästä ei pääse hakkaamaan toisiaan lisää.

Eva Wahlström on kuitenkin hirmuisen söpö. Hänessä ei näy vielä mitenkään se, että tapeltu on ja lujaa. Hänen ajatuksensa juoksevat kohtuullisen kirkkaasti ja hänen arvomaailmansa ei nyt ihan kauhea ole.

Kuten huomaatte, en osaa olla tässäkään asiassa johdonmukainen. Asioilla on puolensa ja puolensa. Jos joku yrittää puukottaa sinut Kaisaniemen puistossa viikonlopun yönä klo 3, nyrkkeilystä on tiettyä hyötyä. Enemmän hyötyä olisi kuitenkin ollut järjestä, joka olisi ohjannut sinut siihen aikaan vuorokaudesta jonnekin muualle, esimerkiksi omaan sänkyyn.

Miehestä ja naisesta otetaan kesänmittaa mittaa jos jonkinsorttisessa kilpailussa. Keihästä heitetään, moukaria viskotaan ja peninkulmaa juostaan siinä vakaassa uskossa, että joku vakava ja tosi asia vaatii meitä olemaan parempia kuin toiset julkisessa tapahtumassa ja mielikuvituksellisessa lajissa.

Rapakon takana pienet lapset laitetaan ahmimaan kilpaa hampurilaisia, meillä kannetaan eukkoja pitkin esterataa ja varmaan nytkin jossain joku puudeli on harjattavana, jotta kohta päästään näyttelykehään.

Ajatus kilpailemisesta on tietenkin rakennettu sisäämme. Lajin kehitys on vaatinut sitä ja sitten se kehitys on runsain mitoin palkinnut ihmisrotua tästä asiasta. Hienoa sivistystä ja upeita taloudellisia saavutuksia on voitu tavoitella ja usein saadakin.

Ja mikä parasta, monelle urheilijalle avautuu uran jälkeen hienoja mahdollisuuksia osallistua politiikkaan eduskunnassa ja EU-parlamentissa.

Tillman kävi äänestämässä jo ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä. On hyvä varmistaa hyvissä ajoin se, että toreilla ja kaduilla perskärpäsinä hyörivät innokkaat kandidaatit eivät enää voi vaikuttaa käyttäytymiseeni.

Valikoin tarkkaan listoilta pois ensiksikin kaikki urheilijat ja sitten maanviljelijät. Urheilijoiden kohdalla viittaan edellä kirjoitettuun. Maanviljelijät taas tekevät tarpeellista ja hyvää työtä maaseudun ja maan hyväksi, parhaiten juuri viljelemällä. Heidän katsantokantansa on kuitenkin kovin suppea moniin asioihin. Samalla perusteella raakkasin pois joka ikisen ay-aktiivin.

Kun kaikki em. ryhmät on otettu pois, valinta tilanne ei enää ole kovinkaan paha. Hyvä koulutus tehtäviin on esim. yhteiskuntatieteiden maisteri tai muu vastaava. Vielä pitäisi osata kieliä ja käyttäytyä ihmisporukassa säädyllisesti. Viimeinen valinta tehdään sitten sillä perusteella, että onko ao. henkilö koskaan tehnyt nk. oikeaa työtä. Kun semmoinen löytyy, ei kun äänestämään.

Mukavaa juhlalauantain aamua kaikille.

Evan kuva on täältä.