>Pystyyn marinoitua pohjetta

by Michael Tillman

>

Sunnuntai-iltana satuin valvomaan tavallista myöhempään sillä vilkuilin vähän merirosvoelokuvaa ja lueskelin kirjaa. Merirosvoelokuva oli yritetty tehdä pelottavaksi ja karmivaksi. Minua eivät kuitenkaan luurangot juurikaan säikäyttäneet. Surfailin ajankulukseni siinä sitten muitakin kanavia.

Osuin Madventures- ohjelmaan. Nuoret miehet olivat lähetyssaarnaajien jalanjäljillä Papualla etsimässä ihmissyöjiä. Semmoinen kun heistä tuntui olevan kiinnostavaa ja formaattiin sopiva aihe.

Löytyihän sieltä sitten joku porukka keskellä viitakkoa. Osalla oli lippalakit ja t-paidat päällä mutta jousipyssyt ja keihäät oli asiankuuluvasti kasattu varustukseksi.

Pojat kyselivät ihmislihansyönnistä ja tummat kaverit kertoivat sitä sun tätä. Turistillehan voi korvausta vastaan esittää juuri sitä, mitä turisti kaipaa. No lihaa ei päästy maistamaan.

Ohjelman lopuksi sitten parivaljakko oli kotosuomessa hankkiutunut johonkin hulppeaan hirsilinnaan kokkailemaan. Nyt oli löydetty jostain ihmisen istukka. Minusta se näytti lyttyyn menneeltä ilmapatjan pumpulta.

Istukka käräytettiin mediumiksi ja toinen jehupetteri ryhtyi syömään sitä punaviinin kera. Siinä vaiheessa Tillmannin mieleen pätkähti muutama kysymys;

Mistähän Suomesta saa ostaa ihmisen istukan ? Mitähän semmoisen kilohinta olisi ?

Ja sitten vielä nukkumaan mennessäni mietin, mitähän laki tästä sanoo. Minulle on yksi hailee mitä joku syö. Irvokasta on kuitenkin se, että tämän aamun aviisit toitottavat sitä, että ruokajonot ovat jälleen kasvamassa ennen näkemättömän nopeasti . Samaan aikaan tarjottava elämysmaailma lähestyy jotain sellaista äärireunaa, jonka jälkeen on vain tyhjyyttä. Kuka muuten takaa sen, että muut tiinapetterit eivät ryhdy kokeilemaan Madventures – reseptejä ?