>Vauva-Boxi

by Michael Tillman

>

Tillman on tottunut palauttamaan kirjoja kirjastoon luukun kautta jos aukioloaika on sattunut jo päättymään. Menetelmä on mukava ja helppo. Samalla säästyy usein rahaa sillä sakkomaksut jäävät tulematta.

Tsekin tasavallassa asia on viety vielä pidemmälle. Jos siellä sattuu omistamaan ei-toivotun vauvelin, sen voi viedä vauva-boxiin. Tämmöisiä boxeja on Tsekissä kuulemma jo 25 kappaletta.

Kun vauva laitetaan boxiin, laite hälyttää hoitajan paikalle sellaisella viiveellä, että jättäjä voi lähteä jatkamaan huoletonta elämää anonyyminä ja elämälle avoimin sydämin. Edessä voi olla vaikka mitä kivaa ja jännää.

Hoitajatäti käy ottamassa vauvelin pois laatikosta ja tasavalta alkaa huolehtia jäsenestään.

Ohjeita boxin ulkopuolella on kuulemma monella kielellä, ei kuitenkaan suomeksi. Monikielisyys on tietenkin avoimessa Euroopassa pakollinen juttu jonka tarkoituksena on se, että äidit ja vauvat voivat vapaasti liikkua yhdentyvässä maanosassa.

Sarah Palinin tytär tässä äskettäin valitteli teiniraskauden kurjuutta ja elämän kovuutta. Hän oli kovasti sitä mieltä, että jokaisen teinibileisiin lähtijän olisi ennen siiderikassiin tarttumista hyvä kuunnella vähän vauvelin itkua. Ettei sitten menisi elämä pilalle.

Elämän pilaajia voivat olla esim. katolinen maa ahdasmielisine abortti-säädöksineen, vastasyntynyt lapsi, otettu opintolaina tai liian paksut sääret. Kaikki vaikeudet pitää kuitenkin pystyä kiertämään. Ihminenhän on luotu lopultakin Narkisoksen kaltaiseksi hedonistiksi, jolle on annettu kaikki valta maan päälle.

Ei valitettavasti kylläkään kaikkea järkeä.