>Taas menossa

by Michael Tillman

>

Pari seuraavaa päivää kuluu taas tien päällä. Tiistaina päivitän jälleen ihmetyksiä ja kummallisuuksia maailmasta. Yritän kerätä nyt muutakin kuin oluen huurua matkaltani.

Olen selvästi saamassa kovia vieroitusoireita, jos olen pois tästä koneen äärestä. Kun tiedämme, että adiktien määrän olisi hyvä olla vakio, joten jotain on kohta jätettävä pois. Huomaan vähentäneeni lukemista. Selitys on siinä, että olen viimeaikoina lukenut jonkin verran ammatillista kirjallisuutta ja semmoinen syö miestä niin, että fiktiota ei oikein osaa lukea samaan aikaan.

Muutenkin valon lisääntyminen ja aktiviteetit saavat aikaa sen, että kierroksia on taas ihan liikaa.

Loppu kevennykseksi voisi tässä todeta, että olin seisoskelemassa eilen Hesassa vanhan linja-autoaseman aukiolla sosiaalidemokraattien vaalitilaisuudessa. Jos nimittäin satutte jostain kuvasta näkemään. Näin ilmielävänä puheenjohtaja Urpilaisen. Tarjolla oli myös karkkia ja ilmapalloja. Kannattajakuntakin oli tiukkaa aatteen väkeä. Monet kuulijoista näyttivät iästään päätelleen kokeneen aikoinaan 1956 suurlakon vähän isommissa kansanjoukoissa.. Minä tunsin itseni nuoreksi ja erittäin kokemattomaksi.

Kahden miehen seuruettamme yritettiin agitoida liikkeen toimintaan mukaan, mutta kerroimme ystävälliselle järjestöaktiiville että olimme vain ohikulkumatkalla. Niin kuin kaupassa usein sanotaan yli-innokkaalle myyjälle; minä vaan katselen.

Lähden siis, sillä tunnin tappelun jälkeen sain POPULUS-matkalaskuohjelman hyväksymään kaikki yritykseni . Matkalaskuissa pitäisikin nykyaikana saada laskettua päivärahoihin mukaan ne tunnit, jotka joutuu tämän ohjelman kanssa taistelemaan. Epäilen, että moni virkamatka Suomessa näinä aikoina tehdään mieluummin omaan piikkiin.