>Verboten !

by Michael Tillman

>

Saksa aikoo kiristää aselakejaan Winnendenin maaliskuiseen ampumistragediaan vedoten. Silloin 17-vuotias nuori mies tappoi isältään anastamallaan aseella 15 ihmistä. Lehtitietojen mukaan myös värikuula-aseet, samoin kuin laser-aseet kiellettäisiin. Tillman tervehtii ilolla näitä saksalaisia suunnitelmia. Germaani ja ase on aina huono yhdistelmä.

Tillman ehdottaa nyt, että Sisäministeri Holmlund nopeasti liittää Suomen uudistuksiin myös nämä laserit ja paint ballit. Joutavan sorttista touhua , jonka tarkoitusperät ovat epämääräiset ja jäljiteltävä toiminta kummallista. Toisia ihmisiä yritetään ampua.

Metsästyksessä ja urheiluammunnassa yritetään ampua ihan jotain muuta. Tuntuukin kummalliselta, jos eläimen ja pahvin ampuminen on tuomittavaa, mutta toisia ihmisiä saa simuloidusti räiskiä rahaa vastaan.

Värikuulabisneskin on omalaatuista. Viimeksi Tillman huomasi esimerkiksi semmoisen erikoisuuden että tuttu, siviilipalveluksen suorittanut nuorimies, oli perustanut värikuulasota-yrityksen. Hänelle ei varusmiespalveluksesta ole nyt kovinkaan paljoa hyötyä tässä uudessa toimessaan. Tai sitten tulee semmoinen mieleen, että varusmiespalveluksesta vapautumiselle oli muita motiiveja kuin toisten ihmisten tappamisen kauhistelu.

Oli miten oli, kun Tillmanin poika oli päiväkodissa, kasvatusfilosofioissa puhalsivat semmoiset tuulet, että pyssyjä ja muita sotakaluja ei mieluusti päiväkodin leikeissä suvaittu. Poikani kertoi minulle heidän ratkaisseen pulman näppärästi niin, että he olivat näkkileivästä, sitä sopivasti syömällä , muokanneet itselleen pistoolit.

Ikiaikainen darwinistinen leikki alkaa itse asiassa jo siinä vaiheessa kun nuori mies 3 ikävuoden kohdalla tarttuu maassa olevaan keppiin ja ryhtyy sohimaan sillä ympäriinsä.

Tillman siis kannattaa pöljän värikuularäiskinnän kieltämistä. Peruste on selvä. Siinä ammutaan ihmisiä ja sitä harrastavat nuoret kukonpojat, jotka sen tarpeellisen , mutta niin ahdistavan taidon kyllä tulevat karvaasti oppimaan juoksuhaudan kurassa. Sitten kun se on ajankohtaista.

Mitäpä vielä pitäisi kieltää tänä kauniina sateisena perjantaina. No kaunistelu tietenkin. Lehdistö on viime päivinä kauhistellut ja kaunistellut asioita.

Sikaflunssa on ollut kauhistuttava asia, joka kuolontuulena puhaltaa yli maankamaran. Kuolleita on kuitenkin toistaiseksi ollut koko maailmassa vain noin 40. Pelkästään Suomessa kuolee alkoholikuolemissa joka viikko noin 90 henkilöä.

Kaunistelu on taas syytä lopettaa taloudellisen kriisin osalta. Kesälomien yhteyteen osuu aika monta YT-neuvottelua ja lomautusta. Syksyllä tullaan huomaamaan sitten se, missä ne pohjat oikein ovat. Ensi syksy tulee olemaan kauhistuttavaa aikaa. Yritysmassaa jaetaan uudelleen, työttömyys nousee ja leipäjonot pitenevät. Voi olla, että tällä kertaa tullaan ylittämään Suomen historiassa ensimmäisen kerran se kynnys, jonka jälkeen hallitut ryhtyvät tekemään historiaa hallitsijoiden kustannuksella.

Toivottavasti osittain jo toimintakykynsä menettänyt hallitus siirtää painopistekeskustelua lillukanvarsista kohti reaalitaloutta. Olen huolestuneen seurannut sitä, miten paljon Sauli Niinistö on julkisuudessa ja miten vähän Jyrki Katainen. Semmoinen suhde tietää meille kovia aikoja.