>Avunhuuto lemmikkikoirien omistajille

by Michael Tillman

>

Kesä on tulossa ja Penit ja Tessut telmivät itsensä verille tai muuten vain loukkaantuvat, sairastuvat tai joutuvat tehohoitoon. Hoidoissa joudutaan usein käyttämään verensiirtoa. Eläinten veripankki on kuulemma hupenemassa näin kevään kynnyksellä ja täydennystä tarvitaan kipeästi.

Tillman vetoaakin kaikkiin niihin koiranomistajiin, joiden lemmikki painaa yli 30 kiloa ja joiden ikähaitari on 2-7 vuotta; menkää nyt kiireesti lemmikin kanssa luovuttamaan verta. Jonkun koiran elämä voi olla siitä kiinni.

Esimerkiksi käärmeenpureman hoidossa voidaan tarvita verensiirto. Onnettomuuksien jälkeen tehohoitoon joutuneille koirille pitää myös usein antaa verensiirtoja. Silloin kaivataan veripalvelun apua.

Verta voi luovuttaa minkä rotuinen koira tahansa. Tämä on oiva tilaisuus siis myös kaikille SEROPI-koirille ja heidän omaisilleen. Koiran on oltava kliinisesti terve , säännöllisesti rokotettu ja loishäädetty. Siinä ne tärkeimmät ehdot ovatkin. Pentuja omaava narttukoira ei voi luovuttaa verta. Tähän ei Tillman tiedä syytä, mutta epäilemättä sellainen on.

Tillman ei tiedä, voivatko myös kissat luovuttaa kissoille verta. En tiedä sitäkään, millaiset mahdolliset kriteerit ovat. Mutta koirien kohdalla asia on täyttä totta ja tarve huutava.

Nyt nopeasti lähimmälle koiraverenluovutuspaikalle hankkimaan hyvää kevätmieltä.