>Peppone , Camillo ja muut julkisuuden henkilöt

by Michael Tillman

>

Isä Mitro on käynnistänyt EU-vaalikampanjansa. Yleisö odottelee henkeään pidättäen, mitä sanoo Suomen ortodoksisen kirkon piispainkokous. Ehkä kokous sanoo, että tuhma, tuhma isä Mitro. Ehkä piispainkokous peräti suuttuu ja julistaa jonkun maallikolle tuntemattoman ortodoksisen pannan. Ehkä länsi-ortodoksit ja itä-ortodoksit suuttuvat toisilleen.
Tillman on aina ollut kovin kiusaantunut kun on joutunut tilanteeseen, jossa uskoa ja politiikkaa on sekoitettu keskenään. Tillman on kovin surullinen niiden vanhojen mummojen puolesta, jotka äänestävät kristillisdemokraatteja ja äänestävät samalla kirkosta eronneita helluntailaisia. Tillman ei voi ymmärtää niitä ihmisiä, joiden on pakko politisoida uskonto.
Varsinkin kommunistit omassa jumalauskossaan ovat hyvä esimerkki uskomisen ja poliittisen päättämisen mielettömästä avioliitosta. Tillman kehottaa isä Mitroa riisumaan kaapunsa.
Tillman ei perusta isä Mitron tapauksessa paljoakaan opillisista kappaleista ja uskontunnustuksista. Semmoisista harvoin löytyy apua tämmöisiin ongelmiin. Niistä ei ole löytynyt apua edes naispappeuskiistoihin. Tillman kehottaa Isä Mitroa riisumaan vaalitaistelun ajaksi kaapunsa sen vuoksi, että semmoisesta ei ole koskaan pitkässä juoksussa mitään hyvää ja siunauksellista syntynyt. Pappina Mitro tietää varmasti hyvin sen mitä tarkoitan.
Jos Isä Mitro haluaa käyttää lahjojaan ihmiskunnan ja sosiaalidemokratian hyväksi, se on täysin hänen oma asiansa. Jos taas hän haluaa toimia pappiskaavussa yhteiskunnan ja ihmisten hyväksi, se on mitä suuremmassa määrin hänen kirkkonsa ja hänen pappislupauksensa säätelemä juttu.
Jani Sievinen oli kuulemma lukemassa jonkun kirjoittaman vappupuheen Porissa. Yleisöä oli ollut kovasti ja monella oli ollut tärkeää kysyttävää ehdokkaalta. Yleisin kysymys oli ollut kuulemma se, ryhtyykö ehdokas kysyjän frendiksi naamakirjaan. No , nämä kysyjät tulevat ehkä jo 4 vuoden kuluttua äänestysikään.

Kauhistuttavaa vaaliasiaa on kuultu myös Korhonen-rintamalta. Ei tämän naisehdokkaan, eikä tämän demari Korhosen taholta, vaan tämän Kepu-Korhosen suunnalta. Hän aikoo tuhota puolueen mahdollisuudet säädylliseen elämään ja edes siedettävään tulevaisuuteen ehdottamalla puolueen presidenttiehdokkaaksi entistä lyhytaikaista pääministeriä.

Keskusta puolueena muistuttaa tällä hetkellä hätääntynyttä ja sekaista laumaa Titanic-laivan matkustajia. Tuho näyttää saapuvan vääjäämättä, tehtiin sitten mitä tahansa. Nyt ollaan tilanteessa, jossa uppoavan laivan henkilökunta on komennettu asettelemaan kansituoleja siisteihin riveihin.

Ja lopuksi viiltävää analyysiä tältä paikalta.Isä Camillo – kirjojen kirjoittaja totesi aikoinaan seuraavaa:

” Jos Isä Camillo suututtaa pappeja, niin olkaa hyvä, murskatkaa vain paksu kynttilä kallooni! Ja jos kommunistit ovat käärmeissään Pepponesta, niin olkaa hyvä, katkaiskaa vain keppinne selkääni! Mutta jos joku pahoittaa mielensä alttarin Kristuksen puheista – voi voi! Kyseessä on nimittäin minun henkilökohtainen Kristukseni eli omatuntoni ääni !”