>CQ ..CQ.. CQ…CQ……….

by Michael Tillman

>

Erkkolaisessa on ollut kuulemma kokosivun head-hunter ilmoitus, jolla mieshenkilö etsii helmikuussa ravintolassa näkemäänsä kaunista naista, jota ei ole pystynyt mielestään unohtamaan. Koko sivu maksaa erkkolaisessa yli 20 000 euroa, joten Tillman uskoo, että tarjokkaita naisia kyllä ilmaantuu. Toivottavasti myös se oikea.

Tämmöinen herrasmies osaa ottaa asiat tosissaan, on epäilemättä ainakin keskituloinen ja kielitaitoinenkin. Toisaalta rakkaus ensisilmäyksellä on vähän mystinen asia ja saattaa lopulta olla elokuvamainen kliseekin.

Keskikertainen elokuvakäsikirjoitus tästä epäilemättä syntyisi melko vaivattomasti.

Tillman ikävöi kesää 1972, Yläneen Valasrantaa ja erästä kuvankaunista nuorta naista, jota Tillman ei koskaan rohjennut lähestyä. Tällä nuorella naisella oli lyhyt, pikimusta poikatukka, sietämättömän tiukat farmarit ja sarja tiukkoja toppeja päällään kesän mittaan.

Hän oli Kata Kärkkäisen ja Carola Standertskjöldin sekoitus kasvoiltaan. Vartaloltaan hän taas oli hyvin vaarallisen näköinen. Hän oli juuri sen tyyppinen nuori nainen, josta äidit mieluusti poikiaan varoittelevat. Nyt hänen täytyy olla noin 52 vuotias

Jos sinä tumma kaunotar tunnistat tästä itsesi, ei ehkä kannata ottaa yhteyttä. Minä en ole tullut noista ajoita yhtään komeammaksi ja luultavasti säikyttäisit minut taaskin puhumattomaksi. Ja ellet tekisi niin, niin minä seuraisin edelleen varmaan sinua kuin koiranpentu joka paikkaan ja muuttuisin melkoiseksi kiviriipaksi, jos ihastus entisestään syvenisi, mutta rakkaus ei syttyisikään. Minulla ei sitä paitsi ole tuota 20 000 euroa tällä hetkellä irrallisena rahana heittää tähän projektiin, joten se siitä. Olen siis suhteellisen varatonkin.

Tillman jää odottelemaan elokuvaversiota tai kirjaa tästä romanttisesta tapauksesta. Tillman epäilee, että kyseinen tapaus poikii ravintolalle kovasti siirapilla kuorrutettua julkisuutta ja kehrää myös liikevaihtoa jonkin verran. Mecca- ravintolan hinnoilla lisäarvoa saattaa hyvinkin pitkässä juoksussa tulla tuo 20 000 euroa. Ehkäpä erkkolainen on kuitenkin varmistanut asian ja on tosissaan saattamassa maksua vastaa kyyhkyläisiä yhteen eikä avaamassa uudenlaista mainosbrändiä. Kuka tietää.

Mainokset