>Izquierda – vasen

by Michael Tillman

>

Yhdysvaltojen uusi presidentti Barack Obama näyttäisi olevan lehtikuvien perusteella vasenkätinen. Se on tietenkin vähän odotettavaakin. Eikä ollenkaan ihmeellistä. Vasenkätiset ovat esittäneet kätevyytensä aina kaikissa tehtävissään, mutta erityisesti johtajuuden suhteen.

Tunnettuja vasenkätisiä olivat ja on mm. Josef Stalin, Saddam Hussein ja Osaman Bin Landen , mikäli on uskominen ahkerasti virastoissa kiertänyttä kopiohuumori-paperia. Ja miksei olisi. Kopiohuumori, tuo kaikkitietävä, sähköpostihuumorin esi-isä, tiesi asiat tarkkaan. Tosin tätä tietoa ei ole juuri suuremmin levitelty: wikipedian mukaan myös Kyllikki Saaren murhaaja oli vasenkätinen.

Isoäitini opetti minulle jo muinoin seuraavan viisauden; oikeakätiset tekevät mitä osaavat, vasenkätiset mitä tahtovat. No hän oli vasenkätinen vanhaleidi, minä taas oikeakätinen poropeukalo. Vain yksi etu meillä on. Vasenkätisen kirjoituskäsi sotkee juuri tehdyn valtiosopimuksen allekirjoituksen suttuun ja on toisaalta oikein piristävää tietää, että Obamankin vasen kämmensyrjä on välillä sininen musteesta.