>El planeta – planeetta

by Michael Tillman

> ( Klikkaa suuremmaksi)

Planeettamme elämä on rauhoittumassa vähitellen Obama – riemuitsemisen jälkeen. Tillmania kyseinen messias-juhliminen on ruvennut on näin toisena päivänä vähitellen etomaa. En katsonut edes virkaanastujaisia, sillä jotain muuta tekemistä taisi olla.

Olen ehkä jotenkin yksinkertainen tai sitten vain tyhmä. Olen kovasti hengessä kuitenkin mukana ja toivon, että tämä uusi presidentti olisi edellistä tolkumpi ja pitäisi huolen siitä, että elämä planeetallamme säilyisi suurin piirtein entisellään. Mitään suuria yllätyksiä en kaipaa . Näin on hyvä.

Planeetan tavalliset asukkaat pystyvät oikein hyvin mielikuvitukselliseen ja rikkaaseen elämään ilman, että suurvallat vasiten sotkisivat asioita sodilla ja muilla sen kaltaisilla järjettömyyksillä. Aamun Keskisuomalainen antaa meille taas siitä hyvän esimerkin.

71-vuotiaan petäjävetisen naisen riita 41-vuotiaan naapurinsa kanssa kärjistyi siihen, että nainen pahoinpiteli miehen. Teko tapahtui naisen asunnossa Petäjävedellä viime maaliskuussa. Nainen raapi miestä eri puolille kehoa kynsillään ja viilsi myös saksilla. Lisäksi hän puristi miestä sukupuolielimistä ja uhkasi repiä ne irti. Mies sai useita runsaasti vertavuotaneita haavoja ja joutui tikattavaksi.

Jyväskylän käräjäoikeus tuomitsi naisen keskiviikkona pahoinpitelystä viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Korvauksia uhrilleen hänet määrättiin maksamaan yhteensä 1 200 euroa. Syyttäjä vaati naiselle rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä.

Tillmanille tulee mieleen kohta, että pitäisiköhän sittenkin palata vanhaan vanhainkoti-instituutioon ja luopua tästä avoasumisesta. Muuten tuo meno taitaa ryöstäytyä vanhusten rivitaloissa ihan sodomaksi ja gomoraksi. Ajatelkaas sitä, että maassa on 20 vuoden kuluttua 2 miljoona eläkeläistä. Silloin iltapäivälehtien ei tarvitse syyllistää MAMU-henkilöitä, vaan MUVA-henkilöitä. Mummut ja vaarit nimittäin ovat alvarinsa lehtien otsikoissa ja käräjäoikeuksien odotustiloissa on hirmuinen kolina, kun väki yrittää ängetä istuntosaliin rollaattorit keulien.

Laitoin valokuvatorstain kuvaksi blogini edellisen otsikkokuvan. Siinä minusta selvästi näkyy, miten magma ja laava valuu nurkan takaa ja peittää lopulta hillittömään menoon heittäytyneet planeettamme.