>Me alegro – olen iloinen
by Michael Tillman
>
Puhtaan pöydän on aamun lehden mukaan jättänyt jälkeensä myös keskisuomalainen opiskelija , joka on kuulemma voittanut itse Ilari Sahamiehen ja monta muuta pelaaja sekä kuitannut 200 000 euroa itselleen. Ei ole paperikoneteknologian opinnot menneet hukkaan. Varsinkin kun samana päivänä Jyväskylässäkin toimiva METSO konserni kertoi vähentävänsä toista tuhatta henkeä palveluksestaan ja YT-neuvottelevansa sitäkin suuremman työntekijämäärän kanssa.
Tillman on ilahtunut, että nuoriso viimein ymmärtää työelämän polkuuntumisen, ammattien vanhenemisen, yhteiskunnan nopean muutoksen ja arvostaa kaikissa olosuhteissa moniosaamista. Hienoa.
Että voikin maailmassa sattua sopivasti asioita päivälleen yhtä aikaa. Nuo lomautukset ja sitten nuoren miehen pokerivoitto. Presidentin virkaanastuminen ja paljon muuta mukavaa samaan aikaan ympäri maailmaa. Hienoa ! Olen iloinen.
Työkaverini kertoi 1980-luvun loppupuolella käyneensä usein silloisessa Neuvostoliitossa työnsä vuoksi. Hän majoittui yleensä samaan hotelliin. Kun tutun receptionistin kanssa kuponkia täyttäessä piti jotain pientä small talkia harrastaa, niin ystäväni oli todennut virkailijalle, että aina kun tulen käymään teidän maassanne, presidenttinne on vaihtunut. Tähän virkailija oli rauhallisesti katsettaan nostamatta todennut:
”Toveri Nieminen, käykää toki mielellään vieläkin useammin.”
>Niinhän ne taitavat Obaman vastaanottaa kuten juutalaisten kuninkaan parituhatta vuotta sitten.Saas nähdä, miten sitten jatkossa. Aika monelle on käynyt pitkässä juoksussa kuten virressä pääsiäisaikaan veisailen: ”suosio satojen ihmisten vaihtuu jo syytökseen”.
>No, uusi gallup toissapäivänä näytti että Obaman presidenttiyttä tukisi peräti 89% kansasta, eli tukea on takana.Ihmiset ovat onnellisia kun pääsevät Bushista. Obamalla kyllä tulee aivan mielettömiä paineita.Kyllä Amerikka vaikuttaa meihinkin asti, venäläisistä en kyllä oikein tiedä. Oman tiensä kulkijoita.Minä pidin konsertista ja erityisesti Pete Seegerin 90-vuotiaasta hahmosta laulamassa ”This land is my land”. Mutta meillä kyllä äänestettiin tietenkin Obamaa, eli ollaan oikeasti onnellisia.Ajatella, jospa jenkkien käymät sodat loppuisivat vähäksi aikaa!
>Hei Tillman, alan epäillä että opiskelet esperantoa! Noh?
>Toivotaan, että jenkkien käymät sodat ainakin vähenisivät. Kokemus on osoittanut, että täydelliseen rauhantilaan on enää vaikea uskoa. Jenkit on helposti provosoitavissa, valitettavaa kyllä.En opiskele esperantoa. Ainakin olen yrittänyt laittaa otsikoihin uusia espanjan sanoja. Niitä olen poiminut netin sanakirjasta, joten saattaa olla, että siellä on virheitä mukana.Tää on minun keittiö espanjaani.
>Nam, mikä blogi! Kiitos, että kävit laittautumassa omaani:)On miehellä paineet. Amerikkalaisten – ja maailman – odotukset ovat aivan kohtuuttomat.Ei kukaan selviäisi tuollaisesta! Turhautumisen nostama viha alkaa kasautua ensimmäisestä erheestä…Löisin melkeinpä vetoa Obaman tulevien elinpäivien määrästä… Perustelen epäilyni sille, että historia toistaa itseään. Toivossa on tietenkin hyvä elää!
>Aha. Minä olen lukenut vain latinaa koulussa ja ollut Italiassa sen verran että huomasin osaavani koululatinan pohjalta lukea Nazionalea, joka näkyi olevan yleisin kahviloissa.Olen kyllä kuullut että espanjalainen ja italialainen pystyvät kommunikoimaan keskenään. Ilmeisesti kirjoitusasu vain poikkeaa aika paljon toisistaan.Ainakin italian ääntäminen oli suhteellisen helppoa.
>Hei Tillman,Kyllähän koko maailman odotukset ovat valtavat Obamalta, mutta hienointa tämän kertaisissa Yhdysvaltain presidentin vaaleissa ja vallavaihdossa on ollut se toivon näkeminen maailman kasvoilla.Pennulla on ainakin kova usko että tämä asia vei maailmaan inhimillisempään suuntaa…t.pentu
>Historialla on todella tapana toistaa itseään.Toivotaan, että uuden miehen valtakausi olisi pitkä ja rauhallinen.Siinä maassa kun kaikensortin kaheleita riittää omaksi ja vieraiden tarpeiksi
>Minulla on Amerikasta sellainen perusolettamus, että se on tavattoman dynaaminen ja voimakas maa. Sehän taas sitten ilmenee ajan hengen mukaan.Sen vuoksi tuo ekstaattisuus Obaman valinnasta on kyllä aivan todellista ja voi tietysti päättyä krpaulaan, mutta jos olette kuunnelleet hänen puheitaan, niin hän sanoo että tie on pitkä.Edessä on uusi New Deal.Nyt sillä on ehkä vielä enemmän merkitystä kuin Rooseveltin aikaan koska maailman eri osat vaikuttavat toisiinsa nopeasti.Samaa mieltä siis Pennun kanssa!