>El examen – tentti

by Michael Tillman

>

Tänään kaikki taipuu. Huomenna on espanjan tentti ja nyt kun verbien pitäisi taipua, mieskin on kovaa vauhtia taipumassa. Työhuoneesta ja kodista löytyy juuri nyt sata mielenkiintoista ja kiireellistä tehtävää, jotka vaatisivat huomiota.
Opiskelu ja aherrus on näköjään opettajalle peräti terveellinen ja hyvä kokemus taas välillä. Luulen osaavani arvostaa taas monta viikkoa sitä, että kullannuput jaksavat edes vähän tenttiin lukea.

Soy – – – somos

eres – – – sois

es – – – – son

Tuo näyttää oikeastaan aika nätiltä. Harmoniselta ja kauniiltakin. Minun päässäni ei tahdo pysyä ollenkaan se, mikä olla-verbi otetaan käyttöön missäkin tilanteessa. Tuossa nyt teidän ihailtavaksenne yksi sellainen. Pysyköön se päässäni ainakin nyt aluksi vuorokauden ja siitä eteenpäin ainakin puskurimuistissa.

Tämä harmoninen opiskelusta – pako – teksti on nyt järjestyksessä 500. tälle alustalle kirjoittamani raapaisu. Jokaisella on ollut jokin pieni tarkoitus. Teksti on usein helpottanut sanomisen tuskaa ja toisinaan se on taas auttanut purkamaan ajatuksiaan edes johonkin ja häätämään lepakot kellotapulista.

Tänään tämä on nyt pakopaikkani verbitaivutusten välttelemiseksi. Täältä ne eivät minua löydä. Täällä on aika mukava olla. Suurin ongelma onkin se, että täällä on niin valtavan paljon hyvää luettavaa. Kuinka ehdin kaikki hyvät kirjoitukset lukea ? Mitä kaikkea kivaa on vielä löytämättä ?

Kohta on mittarissa 30 000 kävijää. Nöyrä kiitos kaikille Teille. Tämä on edelleenkin sanomattoman kivaa homma, joka voittaa sijaistoimintona monet muut hankalat ja kalliit asiat. Tästä ei tule edes pää kipeäksi.