>Aktiviteettejä

by Michael Tillman

>

Normaalia lienee se, että nuoriso, nuoret aikuiset ja muut sen kaltaiset ihmisryhmät suunnittelisivat oman elämänsä järjestämistä ja tulevaisuutensa kulmakivien muuraamista. Opiskelu ja perheen perustaminen on suotavaa ja aktiivista tämän suuntaista toimintaa. Osa suuntaa kuitenkin aktiivisuutensa muualle.

Aktivistit murtautuivat Närpiössä Pohjanmaalla sijaitsevan munituskanalan pakkaamoon perjantain vastaisena yönä. Iskun seurauksena tilan 26 000 kanaa olivat tuntikausia ilman ruokaa ja ilmastointia.

Nyt niitä eläimiä on sitten kuollut tuhansia ja elinkeinonharjoittajalle on syntynyt kovasti vahinkoa siitä syystä, että nämä paviaanit kuljeskelevat toisten nurkissa ja rötöstelevät toisen omaisuudella.

Nämä iskut alkoivat uudelleen taas, kun julkisuuteen pääsi sellainen tieto, että oikeusministeriö on ehkä lakkauttamassa näiden aktivistien touhuja seuraavan kahden poliisin ryhmää.

Tillman ihmettelee, mitä tämä sakki on, joka voi luuhata pitkin maakuntia tiedustelemassa ja terrorisoimassa elinkeinonharjoittajia ja heidän yrityksiään ? Miksi tuommoinen joukko ei ole töissä taikka koulussa ?

Kun lehti kutsuu heitä aktivisteiksi, siinä tahrataan vanhojen aktivistien maine.