>Me llamo Michael…. ? Y Tu` ?

by Michael Tillman

>Maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r) kokeilisi nimetöntä työnhakua, kertoo Etelä-Suomen Sanomat. Thorsin mukaan valtio voisi aloittaa kokeilun, jossa työhakemukset ovat anonyymejä ja hakijan tausta ja nimi paljastuvat vasta haastatteluvaiheessa.

Anonyymin työnhakukäytännön uskotaan auttavan maahanmuuttajia työnhaussa. Sitä ovat ehdottaneet aikaisemmin Vihreät kuntavaalikampanjassaan.

Niinpä. Tämmöistä tänään. Haastatteluvaiheessa sitten olisikin jännää haastattelijoilla, että minkä värinen kaveri tai leidi sitä seuraavaksi putkahtaisi ovesta sisään. Ehdotuksen tekijä ounastelee varmaan sitä, että siinä vaiheessa hylkääminen olisi jotenkin vaikeampaa tai hankalampaa.

Itse anonyymius on hankala asia. Jos papereista poistetaan nimi, on pakko poistaa myös syntymäpaikka. Jos ne poistetaan, on pakko poistaa myös kielitaito ja aikaisempi työkokemus. Jäljelle jää lähinnä varpaiden lukumäärä, pituus, paino ja rinnanympärysmitta. Ei edes tuota viimeistä, sillä se on tasa-arvolain vastainen juttu.

Harva työnantaja lähtee noilla tiedoilla asianomaista haastatteluun pyytämään. Edes valtiolla. Toivoo Tillman.

Vaalien jälkeen tähän kommentointiin on tullut sellainen vaikeus, että ns. järkeviä asioita ei ehdi käsittelemään ollenkaan. Päivittäin media työntää eilisen ja tämän päivän päreen sisältämiä asioita, jotka eivät vain tahdo sellaisenaan mahtua Tillmanin kaaliin.

Voi tietysti olla, että minä olen kadottanut sen viimeisenkin järjenhivenen, ja että minua asiat vain tavallista enemmän mietityttävät. Voi olla, että pitkä sairaskertomus ja sen merkinnät ovat syynä siihen, että minusta tuntuu hassulta lukea näitä juttuja. Voi olla, että olen hullu.

Minä en suoraa sanoen ymmärrä enää näitä asioita. Että haetaan nimettömänä työpaikkaa……
….. haetaan nimettömänä…… ….. sanokaa, että näen pahaa unta..

Herättäkää minut, olkaa hyvät.