>Että tämmöistä……

by Michael Tillman

>Verkkouutiset ehtivät jo kommentoida YLE-uutisten klo 21.30 uutista. Minä en pitänyt kiirettä kommentoinnin kanssa, sillä iltateen yhteydessä meinasi juuttua pulla kurkkuun. Sitä tässä selvittelin ja beta-salpaajaa vessasta etsin.

Nämä ovat nopeita käänteissään, nämä tädit ja muut huolenpitäjät.. Ihan kohta meillä on työpaikoilla omat politrukit, jotka kertovat, mitä meidän kuuluu ajatella ja aivoissamme miettiä. Tillman miettii nyt juuri kaikenlaista, mutta enpä kerro teille. Pidän sisälläni. Saattaisin joutua elämäni ensimmäisen kerran oikeusministerin hallinnonalan kanssa tekemisiin, jos avaisin suuni.

Oikeusministeriö alkaa kouluttaa kunnanvaltuustojen puheenjohtajia sensuroimaan vihaa lietsovat puheet. Yhtenä syynä koulutustarpeeseen on perussuomalaisten rynnistys valtuustoihin, kertoo Ylen uutiset.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini varoittaa mustamaalaamasta puoluetta. Soini huomauttaa, että laki määrittävän sen, millaisia puheita saa pitää ja että kiihotus kansanryhmää vastaan on kielletty ja rangaistava teko. Soinin mielestä maahanmuuton ongelmista pitää pystyä puhumaan realistisesti ja todenmukaisesti.

Oikeusministeri Tuija Braxin (vihr.) mukaan koulutusta on toivottu jo pitkään. Brax sanoo, ettei kyse ole välttämättä vain ja ainoastaan perussuomalaisten valtuutetuista, vaan maahanmuuttovastaisuutta on monissa muissakin puolueissa.

Oikeusministerin mukaan valtuustojen puheenjohtajat koulutetaan sensuroimaan kaikkia vähemmistöjä parjaavat puheet.

Tillman toivoo ja alleviivaa, että oikeusministeri huolehtii siitä, että kaikki porilaiset koulutetaan, jotta se raumalaisten nälviminen loppuu. Jos valtuuston puheenjohtajien koulutusten jälkeen jää rahaa vielä porilaistenkin jälkeen, toivon, että muutama Suomen Pankin silmäätekevä voitaisi kouluttaa raha-asioihin. Loppun rahan voisivat Vihreät käyttää ihan omien mieltymystensä mukaan itsensä kehittämiseen. Takaan, että raha ei menisi hukkaan.