>Siivouspäivä…

by Michael Tillman

>

Olen laittanut ruokaa ja tyhjentänyt baarikaappia. Ei hassumpi yhdistelmä kun pieni flunssa on vähitellen saamassa otteensa miehestä. Ulkotöihin ei oikein kykene ja vuoteessa ei kehtaa olla koko päivää.

Kokkaaminen ja keittiövuoron hoitaminen aikaan saa myötätuntoa, arvostusta ja lämpimiä tunteita uudessa pienperheessä, josta lapset nyt kolmatta viikkoa puuttuvat.

Baarikaapin tyhjentäminen saa aikaan sisäistä lämpöä ja puuhakkuudessa onkin vain se varottava asia, ettei se riistäydy käsistä. Huomenna on nimittäin mentävä laittamaan anopin ja appiukon hautoja kuntoon.

Baarikaappini on Könninkellon alaosassa. Isäni on tämän kaappikellon tehnyt ja käyttänyt paljon hyvää maalaisjärkeä koko kellon mekanismiin . Alakaapin ovi on tehty erityisen narisevaksi, joten muu perhe tietää tarkoin, milloin perheen pää on kaivamassa lohdutusta ja virkistystä.

Nyt se alaosa oli täyttynyt kummallisista ja sekalaisista , melkein tyhjistä pulloista, jotka vievät turhaa tilaa kunnollisilta aineksilta. Olen siis flunssaani maistanut tänään slovakialaista pontikkaa ja erittäin hienoa arrakin punssia. Nyt on menossa Corona brandy. Vielä olisi saatava loppuun yksi gini-pullo ja Vermuth. Kohotan siis flunssaisen maljan lukijoiden onneksi ja kunniaksi.

Voiko siivous olla mukavampaa..

No, keittiövuorossa valmistin juustoista lohifilettä uunissa. Kaikki meni kuin kuumille kiville. Kala syötiin kiitoksella ja ylistysten kanssa.