>Jämäkkää toimintaa

by Michael Tillman

>

Rovaniemellä mahmut-taustan omannut henkilö oli eilen suivaantunut niin saamaansa karkotuspäätökseen, että uhkasi valella itsensä bensiinillä ja sytyttää tuleen. Mies oli lähestymässä Rovaniemen käräjäoikeutta. Onneksi poliisi pääsi hätiin ja pystyi puhumaan miehen toisiin ajatuksiin.

Asiassa on vain yksi pieni mutta. Poliisi oli esiintynyt journalistina. Näin poliisi oli päässyt arvaamatta, viekkaudella ja vääryydellä maahan asumaan pyrkivän henkilön läheisyyteen ja saaneet riistettyä tulentekotarpeet pois. Tästä journalistit ovat tuohtuneita. Mahmut-henkilön oma lakimies taas pitää toimintaa kiitettävänä ja ripeänä.

Tällainen pikku episodi on ihan omiaan tämän päivän epistolaksi. On nimittäin juhlan paikka. Näitä pikku päreitä on nyt irronnut tasan 300. Olin ajatuksissani aika varovainen keväällä 2007 kun ensimmäisiä haparoivia raapustuksiani tänne väsäsin. Arvelin ainakin aiheiden loppuvan, ellei sitten muuta kirjoittamisen estettä tule.

No aiheet eivät ole loppuneet. Ihmiskunnan raadollisuus ja inhimillisen toiminnan merkillisyys tuntuvat vain kasvavan. Olisihan se ollut lakimiehelle takaisku, jos mahmut-henkilö olisi onnistunut aikeissaan ja polttanut itsensä poroksi. Varsinkin kun poroja Lapissa on jo yllin kyllin. Hyvä tienesti olisi mennyt sivu suun, sillä arvaan, että nämä karkotuspäätökset ovat aika hitaita prosesseja ja niiden käymisessä käytetään paljon rahaa. Olen lakimiehen kanssa aivan samaa mieltä. Inhimillisestikin ottaen on hyvä, että ihminen ei tapa itseään ja aiheuta vaaraa lähimmäisilleen. Huomenna asiat saattavat näyttää jo paljon paremmilta. Kuka ties asiat kuitenkin järjestyvät.

Merkillistä on sen sijaan se, että lehtineekerit ovat vetäneet herneen nenäänsä ja moittivat Rovaniemen poliisia. Väärin sammutettu !

Tässä taannoin sopulit ottivat Jokelan tapahtumien yhteydessä itselleen erilaisia valepukuja siinä määrin, että olisi luullut paikkakunnalla olleen naamiaiset. Oli seurakuntapappia kamera kaulassa ja vaikka ketä…. Piti vain saada juttu ja nopeasti. Olla voittaja tässä sodassa. Mihin unohtui tämmöinen asia.

Mitenkään väheksymättä mahmut-henkilöiden hätää ja turvattomuutta voi kuitenkin sanoa, että oikeita jutun aiheita on ihan riittävästi jokaisen lehtimiehen ympärillä. Näissä sopuleissa asuu kuitenkin joku kummallinen narsismintoukka, joka vaatii jatkuvasti halveksimaan ja töyttimään poliisia, maakunnissa eläviä ihmisiä ja kaikkia niitä, joiden mielestä ns. tervettä järkeä on syytä tarvittaessa käyttää.

Rovaniemen , Pekingin kisojen ja Jari Tervon kunniaksi liitetään mukaan videoleike vähän toisenlaisista kisoista.

Otsikkokuvassa taas on paikallinen lehtimies juttukeikalla naamioituneena poroksi.