>Jahti

by Michael Tillman

>

Lähde : Wikpedia

Maanantain kunniaksi vielä muutama rivi ulkoministerin amok-juoksusta. Tervetuloa joukkoon Ile. Uupuneiden joukossa et ole yksin. Täällä sinä löydät aina ystävän. Harmi, että olemme monet niin huonossa kunnossa, että meistä ei juuri juttukumppaneiksi ole.

Ehdin jo hetken ihmetelläkin, miten kova luu sinä oikein olet. Meistä moni olisi heittänyt pyyhkeen kehään jo paljon aikaisemmin. Kemppinen on pariinkin otteeseen ottanut kantaa blogissaan ja nyt sitten tänään erkkolaisessa, sinun tekstiviestiesi tekijänoikeuksiin. Siinä olisi oiva kanki nyt vielä vääntää tätä inhottavaa iestä vähän loitommalle. Sitä olisi pääministerinkin kannattanut yrittää.

Olen muuten Kemppisen kanssa samaa mieltä. Puhelin, kirje ja tekstiviesti-salaisuus on perustuslaissa säädetty rikkomattomaksi. Ja myös niiden tekijänoikeudet. Soneran vesselit yrittivät taannoin vähän veteen piirtää uusia rajoja, mutta siinähän kävi kuin Max Jacobsonille aikoinaan. Ei tullut oikein voittoa, edes Pyrrhoksen voittoa.

Ajojahti on käynnissä. Senhän sinä itsekin Ile hyvin olet tajunnut. Meitä uupuneita ei luojan kiitos enää kuitenkaan sen jälkeen jahdata, kun paperi on kourassa. Ota rohkeasti vain z73 paperi käsiisi ja nosta se kiusaajia kohti. ”Vade Retro , Mene takaisin saatana.” Tuota paperia jotkut pelkäävät kuin ruttoa. Monet nimittäin yhä edelleen luulevat tämän tarttuvat. Käytä hyväksesi tietämättömyyden pimeyttä.

Nyt kun olet lepäämässä, muista, että sinne töihin ei ole kiire. Hommat ei nyt ihan koskaan päälle kaadu ja valtion hommissa mitään kovin äkkinäistä ei tapahdu. Natoon tuskin nyt liitytään pariin viikkoon. Sen verran sinun kannattaa nyt kumminkin sitä lomaa ottaa. Sairausloman aikana ne ei sitäpaitsi saa sinua edes erotettua. Jos sitä lomaa kirjoitetaan, niin kaikki tietenkin kannattaa ottaa.

Se z73 paperi kannatta lähettää valtioneuvostoon palkanlaskijalle. Hän tarvitsee sen sitä varten, että KELA ei kovin pitkään niille sairauspäivärahaasi muuten maksele. Luulen vähän niin, että sinun VES antaa kyllä ainakin parisen kuukautta täyttä palkkaa, joten sinne töihin sen rahankaan takia mitään kiirettä ole.

Virkakäpälän ne voi teoriassa ottaa pois. Tuskin kumminkaan. Virkavapauksissa työsuhdeasunto yleensä säilyy, mutta muut etuisuudet otetaan pois. Sairauslomalla luultavasti saat pitää käpälän, auton ja muut etuisuudet. En tiedä tarkoin. Minulla kun työnantajan käpälää ei edelleenkään ole, eikä autoa.

Ja sitten vielä muutama ystävän neuvo. En ole koskaan puoluettasi äänestänyt , mutta eihän se ystävyyttä estä. Varsinkin kun ollaan vähän samalta suunnalta kotoisin.

Lääkkeitä ne voivat sinulle määrätä. Ota ne kiltisti. Vähän se ensin tietenkin harmittaa ja hävettää, mutta sinä tarvitset niitä. Välittäjäaineesi tanssivat nyt vain päänupissa foxia, kun niiden pitäisi pitää sinusta huolta. Pienet vihreät pillerit laittavat ne aisoihin noin kuukaudessa. Jos ne antavat unilääkkeitä taikka rahoittavia, nekin kannatta syödä. Niissä on se huonopuoli, että aamulla on vähän kissanpaskan maku suussa, mutta unta ne tuovat hyvin. Niitten kanssa ei sitten kannata läträtä viinaa. Mutta sen ne varmasti sinulle kertovatkin.

Jos ne antaa sinulle noita välittäjäainesalpaajia, taikka vastaavia, niin ole silloin kännykän kanssa varovainen. Ne nimittäin vaikuttavat ensin hitaasti, mutta sitten kun ne kolmen viikon kuluttua alkavat purra, meno on melko vilkasta. Kaikki vastaan tulevat naiset näyttävät enkeleiltä. Jokaista tekisi mieli suudella ja kaikille tahtoisi vain hyvää. Siinä vaiheessa Ile, ne leikkaa kierrokset armotta maan tasalle jollakin rauhoittavalla. Mutta nauti niistä päivistä.

Yritä pärjätä. Me ollaan 100 % takanasi tässä uupumisessa, ja monet tukee sinua muutenkin. Muista kuinka kävi Juhantalon Kakelle. Vähän oli vastoinkäymisiä, mutta seuraavissa vaaleissa se sai 14 000 lappua Pohjois-Satakunnasta. Eihän siellä pitänyt olla väkeäkään enää niin paljoa. Ja Kaikkonen tanssii televisiossa. Eikä näytä kyllä hääviltä, mutta jatkossa sekin taas on.

Tuli mitä tuli Ile, me ei anneta periksi.